tiistai 13. toukokuuta 2014

Koulun iLaitteet

Bällstabergskolanissa jokaisella oppilaalla on ollut käytössä iPadit n. puolentoista vuoden ajan. Eskarilaisille sekä eka ja tokaluokkalaisille valikoitui laitteeksi iPad mini sen pienen koon ja helpon käsiteltävyyden takia. 3-9 luokkalaiset opiskelevat iPadeillä.
Opettajat ovat saaneet iPadit sekä MacBookit käyttöönsä parisen vuotta sitten. Luokissa ei ole tykkejä, vaan AppleTV on yhdistettynä suureen 60 tuuman näyttöön.
Oppilaat ovat itse hankkineet laitteisiin haluamansa suojakuoret, mikä tuntuikin koulun opettajista luonnollisesta ratkaisulta. Tämä on myös laitteen tunnistettavuuden kannalta hyödyllistä ja onhan siinä oppilaalla myös pieni itseilmaisun paikka, söpöt pandakuoret vai pelkistetyt mustat. Oppilaat käyttävät myös omia kuulokkeita, jotka löytyvät hyvin monelta jo entuudestaan. Omat kuulokkeet ovat myös hygieenisempi ratkaisu kuin koulun yhteiset. Muutamat oppilaat käyttivät myös omia näppiksiään.
4 kommenttia:

 1. Hyvä meininki poijaat! Onko yläkoulun oppilailla ollut tarvetta säilytyskaapeille vai kulkevatko padit mukana repussa koko ajan?

  Entä montako padia rikkoutuu tai häviää vuodessa?

  VastaaPoista
 2. Oppilailla on säilytyslaatikot, joihin pädi pitää jättää välkän ajaksi mikäli ei sitä käytä. Jokaisessa luokassa on myös valvontakamerat varkauksien varalle.

  VastaaPoista
 3. Koululla on ainoastaan 1 airprint-tulostin. Tämä sen takia, että ajatuksena padiympäristön käytössä on myös se, että paperia pyritään kuluttamaan mahdollisimman vähän. Oppilaiden ei tarvitse tulostaa tuotoksiaan, koska ne kerätään pilveen ja opettajat näyttävät materiaalinsa tv-ruudusta. Vau!

  VastaaPoista
 4. Koulun wifin toimivuus on ensiarvoisen tärkeää! Onglemat liittyvät kuulemma useimmiten kunnan verkkoon, kuin itse koulun sisäiseen järjestelmään. Koulun verkossa on kuulemma 637 padia + 100 muuta laitetta.

  VastaaPoista