tiistai 13. toukokuuta 2014

iPadien toimivuus koulun arjessa

Oppilaat lataavat aina laitteensa kotona. Tämä käytäntö on toiminut ainakin kolmosten keskuudessa erinomaisesti. Oppilaat itse kertoivat, että homma sujuu ihan automaattisesti, kun menee kotiin, ja opettajat vahvistivat asian. Eräs opettajista esitteli pöytälaatikostaan löytyvää pientä varavirtalähdettä (arvo n. 20eur) varmuuden varalle, mutta hätävirralle ei juurikaan ole ollut käyttöä.

 Kännykät laitetaan äänettömiksi luokassa olevaan laatikkoon koulupäivän ajaksi. Kutosista ylöspäin oppilaat saavat päättää jäävätkö koulun väljiin ja viihtyisiin sisätiloihin vai ovatko ulkona. Rehtorin mukaan iPadien myötä välkät ovat olleet rauhallisia, koska oppilailla on mielekästä tekemistä taukojen aikana. Eskarilaisten sekä 1-5 luokkalaisten laitteet jäävät sisälle välituntien ajaksi.

Langaton verkko toimii tällä hetkellä koulussa hyvin, riippuen toki siitä, minkä kokoisia tiedostoja oppilaat jakavat opettajille. Alkuvaiheessa verkkojen kanssa oli ongelmia, mutta verkon kapasiteettia on lisäilty matkan varrella.

Jokaisella laitteella on vakuutus, josta koulu maksaa 1000kr vuodessa per laite, mikä korvaa kaikki mahdolliset korjaukset.
Kännykät lepäämässä koulupäivän aikana.

Oppilaat pitävät huolta laitteensa sisällöstä - turhat ja käytetyt kuvat poistetaan.

Loistava vinkki poistamaan turhia taustaääniä luokasta, käytettyjä tennispalloja saa tennishalleilta;)

Koulussa on erittäin avarat ja valoisat sisätilat suurine lasipintoineen.

5 kommenttia:

  1. Hyvä idea tämä blogijulkaisu. Jaksakaahan laittaa juttuja näkemästänne ja kokemastanne.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, lisää tulossa tänään...

    VastaaPoista