keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Opettajat vs. iPadit

Bällstabergissa opettajat saivat padinsa puoli vuotta ennen oppilaita. Tästä on siis kaksi vuotta. Kun uutta järjestelmää alettiin ajaa sisään, oli osa opettajakunnasta voimakkaasti asiaa vastaan. Heille rehtori oli kuulemma todennut, että työpaikkaa voi etsiä muualta. 15 opettajaa noin 80:sta oli kuulemma käyttänyt tilaisuutta hyväkseen. Heidän tilalleen tulleiden uusien opettajien valintavaatimuksena oli sitten valmius uuden käyttöympäristön käyttöön.

Kehityspäällikkö Andersson kertoi, että alun käyttöönotossa kiinnitettiin paljon huomiota siihen, että opettajat saataisiin kiinnostumaan ja innostumaan asiasta. Hän piti useita inspiroitumisesityksiä näyttäen esimerkkimalleja mahdollisista käyttötavoista. Koulutustarve on kuulemma jatkuva. Rehtori Östenius puolestaan totesi, että jos opettajilta vaaditaan ponnisteluja, on tärkeää myös tarjota heille jotain vastineeksi. Osa opettajista olikin ollut koulutuksessa ja BET-messuilla Britanniassa. Kerran vuodessa järjestetään opettajille tilaisuus, jossa he saavat esitellä toisilleen tekemisiään. Lisäksi koulun rehtoristo haluaa pitää huolta siitä, että opettajat säilyttävät opetuksessaan sen lähestymistavan, jonka rehtoristo on laitteiden käyttöönotossa ohjeistanut. On kuulemma tärkeää vaatia opettajia tekemään opetustaan padeilla, jotta oikea ote säilyy.

Opettajien palkkauskin riippuu osittain laitteiden käytöstä. Vaatimukset lisäkorotuksiin edellyttävät nimittäin oman opetuksensa kehittämistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti